DIGITALTOUR TOURISM & TRAVEL AGENCY

Anuga, Almanca "Allgemeine Nahrungs- und Genussmittel- Ausstellung"-Gıda ve İçecekler için Genel Fuar- kelimelerinin kısaltılmasıyla oluşuyor. 1951 yılından bu yana Köln şehrinde düzenlenmekte olan fuar, 100 ülkeden 7 bin 200 katılımcı ve 192 ülkeden 160 binin üzerinde ziyaretçi ile bugün dünyanın en büyük gıda ve içecek ticari fuarı konumunda. Katılımcıların yüzde 89'u, ziyaretçilerin ise yüzde 69'u Almanya dışından geliyor. Bu yıl 284 bin metrekare üzerine kurulacak fuarda, 2003 yılından bu yana uygulanan bir konsept ile aynı çatı altında 10 değişik gıda sektörü yer alacak. Bağımsız gıda fuarları olarak Anuga’nın çatısı altında özgün profilleriyle kendilerine ayrılmış sergi alanlarında yer alan bölümler, birlikte Anuga’yı, dolayısıyla da gıda sanayiinin dünya pazarını oluşturuyor. Bu yıl Anuga’da yer alacak 10 ayrı ihtisas fuarı şöyle: *Anuga Fine Food-Şarküteri-Temel gıda maddeleri ve özel şarküteri ürünleri, *Anuga Chilled Food & Fresh Food-Soğutulmuş gıdalar ve taze gıdalar, *Anuga Meat-Et, sosis, av etleri, tavuk, *Anuga Frozen Food-Dondurulmuş gıda ürünleri ve Dondurma, *Anuga Dairy-Süt ve süt ürünleri, *Anuga Bread and Bakery- Ekmek ve pastacılık-unlu mamuller, *Anuga Hot Beverages-Sıcak içecekler, *Anuga Drinks-İçecekler, *Anuga Culinary Concepts-Her türlü yemek ve mutfak hizmetine yönelik konseptler ve *Anuga Organic-Organik ürünler. Her bölüm için ayrıca çerçeve programları kapsamında ek etkinlikler ve özel gösteriler düzenlenecek. Bu yıl ilk kez yer alacak bazı bölümlerle ilgili olarak KölnMesse Operasyon Şefi Katharina C. Hamma şu bilgileri verdi: “Mesela 7. holde Anuga Hot Beverages - Sıcak İçecekler bölümünü oluşturduk. Daha önceleri çay kahve gibi sıcak içecekler, ekmek ve pastacılık bölümünde sergileniyordu. 'Mutfak' teması da bu defa biraz daha farklı olacak. 'Anuga Culinary Concepts-Anuga Mutfak Konseptleri' adını verdiğimiz bölümde pişirme becerileri, teknoloji, ekipman ve gastronomi konseptlerine yer verilecek, profesyonel yarışmalarımız çerçevesinde 'Yılın Şefi' ve 'Yılın Pastacısı' seçilecek”.

copyright © 2016 digitour| Tüm Hakları Saklıdır.